RadioAktiv - Studentradion

Nu har HIG:s egna studentradio - RadioAktiv - startat upp igen! Än en gång skall vi genom denna radio meddela alla om det de vill höra. Nya spännande teman och ny och fräsch musik. Heta ämnen som kärlek, högskolan, kultur, musik, konst, film, mode och en massa annat tas upp och naturligtvis det just DU vill höra!!


Slut

Salamo aleikom alla!

Nu är Ramadan slut och vi har tre dagars Eid som vi naturligtvis firar med att ha kul och känna glädje, festa (på muslimskt vis... :D).

I Egypten brukar vi köpa nya kläder åt barnen och ge dem pengar i gåva och besöka släktingar och göra roliga grejer som att gå ut på en äventyrlig utflykt och då får barnen en chans att spendera de pengar de fått i gåva... (Vissa sparar...). Min lillebror var extremt noga med att kräva ett grundbelopp (!!) på 250 kr för att han ville köpa en specialgjord Metallica keps! He he he!Tur för honom att jag jobbar och tjänar en anselig summa pengar som jag i och för sig spiller på skollitteratur, men i utbyte (?) mot pengarna han fick av mig fick jag en specialgjord läkerolask med original tabletter, vilken inte finns någonstans att köpa i Sverige... Tråkigt för idioten att Läkerol grundades i Sverige och just i Gävle där vi bor. *tröööögt* Värdet på asken sjönk helst plötsligt i jämförelse med kepsen. ;)

Annars bakar vi kakor som vi kallar för "kahk", de är bakade med en smördegsliknande deg. :S Och man strör florsocker på dem. Asgoda. Jag satt sent uppe med mamma, nej, jag bakade ej, bara hon, men jag pluggade den arabiska receptbocken som gavs ut på 50-talet och som var förvånansvärt praktisk att plugga arabiska med... Riktigt nica recept! Har en riktigt nice arabiska nu. :) :) :) Med florsocker på. Åh va söt jag e! :)

Har ringt runt till alla släktingar. Mammas sida idag (alltså fredagen) och pappas sida imorgon. Vi har en fet släkt! Hinner inte med alla fastrar och farbröder och mostrar och morbrodern (har bara en) på en och samma dag... Jag vill inte säga något men mamma har också flitigt anv'nt telefonen och räkningen var skyhög förra månaden. Hon skämdes nästan som en skolflicka, åh min mamma som är så duktig på finansiella frågor var inte lika duktig på finansiell utlandspolitik... Aja baja, jag försöker smeta den här räkningen på henne också! Ha ha ha! *elakt skratt ty jag är ej så rik att jag kan babbla i tfn vad det gäller utrikes samtal så jag snor mina föräldrars pengar - NOT; jag är jättegod*.

Men vet ni vad?? Jag har fullt upp denna helg. 3 dagar Eid och 3 nattpass på jobbet! Så var det med det. ;)


RSS 2.0